SNOS Logo
MEDIAPARTNER

Om SNOS


Tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) grundades 2009 på initiativ av Lennart Alexandrie, vd för Ar Media International. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och bilda opinion för ett tryggare och säkrare samhälle.

Medlemmarna i tankesmedjan arbetar dagligen professionellt med säkerhets- och trygghetsfrågor. Branschorganisationerna Näringslivets Säkerhetsdelegation, ASIS Sweden och SäkerhetsBranschen finns också representerade.

SNOS opinionsbildande arbete drivs främst genom tidningen/webbplatsen SecurityUser.com och andra medier. År 2011 instiftade SNOS och SecurityUser.com utmärkelsen Årets trygghetsambassadör som delas ut varje år till en person som har arbetat för att lyfta trygghetsfrågor i samhället. Sedan 2012 anordnar SNOS och SecurityUser.com också konferensen Trygghetskamerans dag där politiker, forskare, myndighetsrepresentanter och säkerhetsansvariga talar och debatterar säkerhetskamerornas fördelar och nackdelar.

I media representeras SNOS främst av ordförande Kristina Axén Olin.


Ledning

Ordförande
Kristina Axén Olin har en diger meritlista. Hon var socialborgarråd i Stockholm från 1998 till 2002 då hon blev både oppositionsborgaråd samt gruppledare för Moderaterna i Stockholms stadshus. Året efter utsågs hon till andre vice partiordförande för Moderaterna. Hon hann även med att sitta som ordförande för polisstyrelsen i Stockholms län åren 2003-2006. Mellan 2006 och 2008 var hon också finansborgarråd i Stockholm. Kristina Axén tillträdde i rollen som ordförande för SNOS den 1 oktober 2016.

Grundare
Lennart Alexandrie har drivit säkerhetsförlaget och eventarrangören AR Media International sedan 1990. Förlaget utger facktidningen Detektor samt webbplatsen/tidningen Securityuser.com och driver även webbplatsen Securityworldmarket.com. AR Media International är också arrangör (tillsammans med Stockholmsmässan) av Sectech-mässorna i Stockholm, Oslo och Köpenhamn samt Security User Expo i Köpenhamn. Alexandrie grundade Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) år 2009 och tankesmedjan är sedan dess avsändaren bakom den svenska versionen av SecurityUser.com.

WEBBPLATSÖVERSIKT | INTEGRITETSPOLICY