21-09-2023

Danmark hjælper spansk politi

Foto: Forsvaret

Forsvarets og politiets bidrag med Fennec-helikopter og mandskab er nu midtvejs i missionen i det sydlige Spanien omkring Gibraltar-strædet, indsat i Frontex-operationen benævnt Indalo, en operation, som ledes af det spanske politi Guardia Civil.

Opgaven er at observere og identificere illegale aktiviteter så som menneskesmugling, narkosmugling, ulovligt fiskeri og havforurening og rapportere dette til myndighederne, med fokus på menneskesmugling og narkosmugling, oplyser Forsvarskommandoen.

Og mens disse opgaver giver resultater, har helikopterbesætningen også til opgave at assistere i eventuelle Search and Rescue-operationer, samt at blive indsat i et større område alt efter behov.

Den danske Fennec-helikopter har på det seneste været indsat i forskellige redningsoperationer, blandt andet støtte med redning af to personer i en båd med motorproblemer. Helikopteren var på det tidspunkt på vej hjem fra en anden redningsopgave, da besætningen bemærkede fartøjet på afstand, hvor en af de to personer flagede med et stykke orange stof, hvilket indikerede behov for hjælp.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk