14-15 oktober 2025, Stockholmsmässan, Älvsjö, Sverige

Gå till Sectech Norge 2025

Nyheter

Antalet seminariedeltagare ökade från 782 personer 2021 till 1 090 seminariedeltagare 2023.

2023-10-27

Sectech slog nya rekord

Sectech, som avslutades igår, blev en rungande succé som lockade 3 075 besökare och därutöver 786 personer som representerade de 115 utställarföretagen som fanns på på plats.

Seminarierna som baserades på paneldiskussioner om tekniktrenderna på säkerhetsmarknaden lockade 1 090 deltagare – ett nytt rekord!

Parakey

2023-10-26

Digitalt handtag och cylinder med mobil access

Parakey presenterade på Sectech den 24 och 25 oktober det digitala handtaget Parakey Door Handle och den digitala cylindern Parakey Cylinder.

Vinnare: Mark Cosgrave, Optex, Jimmy Ek, Axis, Ulf Lindström, Flasheye och Vince Gardazhiev från Alcatratraz AI.

2023-10-25

Detektor International Award 2023 – vinnare från tre kontinenter

Den 24 oktober presenterades vinnarna av produktpriset Detektor International Award 2023 vid en säkerhetsbranschmiddag på Internationella Stockholmsmässan, som hölls i samband med säkerhetsmässan Sectech. Två svenska företag vann första priset – Axis och Flasheye. Optex från Japan och Alcatraz AI från USA kammade hem de övriga två förstapriserna.

2023-10-24

Öppna system och dess betydelse diskuteras på Sectech idag

Idag öppnas Sectech på Stockholmsmässan. Förutom en fullmatad utställning med 115 företag på plats kommer dagen innefatta presentationer och paneldiskussioner om viktiga frågor med anknytning till säkerhetsteknik. Ett bra exempel på det är paneldiskussionen "Öppna system – hur definieras de och hur viktiga är de?" med start kl 11:20.

2023-10-23

Integritetsvänlig säkerhetsteknik i fokus på Sectech imorgon

En paneldiskussion med ett ämne som verkligen kan betraktas som hett äger rum på Sectech (Stockholmsmässan) den 24 oktober klockan 13.50. Då kommer nämligen företrädare för säkerhetsbranschen att diskutera behovet av integritetsvänlig teknik tillsammans med Jenny Bård, enhetschef på Integritetsmyndigheten (IMY).

2023-10-20

Sectech-diskussion om molnet

Den 24 oktober klockan 10.30 äger den första paneldiskussionen på Sectech rum. Där ska företrädare för den fysiska säkerhetssektorn tala om molnet och om vilka krav som bör ställas på molntjänster.

2023-10-18

Yale Doorman integrerat med JC:s trådlösa PowerG-säkerhetssystem

Med den lättinstallerade radiomodulen Yale Doorman PowerG kan nu det smarta låset Yale Doorman integreras med Johnson Controls trådlösa PowerG säkerhetssystem.

James McHale, marknadsanalytiker, vd och grundare av Memoori, inleder seminarieprogrammet såväl första som andra Sectechdagen.

2023-10-18

Andra Sectech-dagen inleds med fokus på cybersäkerhet i byggnader

Seminariescenen på Sectechs andra dag, den 25 oktober öppnas klockan 09.15 med en presentation med rubriceringen ”Cybersäkerhet i smarta kommersiella byggnader”.

Avläsning av korten som är inlagda i Wallet sker via NFC i mobilen och krypteras i kortläsaren på ett enkelriktat sätt till ett nytt unikt nummer (7 bytes).

2023-10-17

Access med mobiltelefonen – nyckeln till Integrasystemet

I Bravidas monter (04:22) på Sectech den 24-25 oktober kommer Systemhouse Solutions i visa sin nya lösning Digitalkey Access, som nyttjar Walletfunktionen i Android- eller iOS-mobiltelefoner (exempelvis Samsung-mobiler eller iphone-mobiler) för att öppna dörrar eller för att ge annat tillträde som är kopplat till Systemhouses passerkontrollsystem Integra.

Några av paneldeltagarna: Fredrik Martinsson, Rickard Buske, Mirka Storm och Daniel Hjort.

2023-10-17

Uppfyller säkerhetssystemen gällande och kommande lagkrav?

Klockan 11.20 på Sectechs andra dag, den 25 oktober, arrangeras en paneldiskussion där företrädare för den fysiska säkerhetssektorn ska tala om Säkerhetsskyddslagen och EU-direktiven NIS2 och CER och hur de påverkar kraven på säkerhetsbranschens teknikleveranser.

Livionkey nyckelautomat

2023-10-17

Unik digitallösning för förenklad nyckelhantering visas på Sectech

Livionkey ställer ut på Sectech den 24-25 oktorber på Stockholmsmässan. Där ska det finska bolaget visa sin sofistikerade digitala lösning för nyckelhantering.

De tre nominerade i IoT-klassen är ett molnbaserat säkerhetssystem från Aritechs, en mobiltjänst för säker mobil identifiering från Seriline samt en mjukvara som fungerar som ett operativsystem för lidarteknik från Flasheye.

2023-10-16

Årets tre DI Award-produkter inom IoT – som visas på Sectech

Den 24 oktober presenteras vinnarna av produktpriset Detektor International Award 2023 under Säkerhetsbanketten på Stockholmsmässan i samband med avslutningen av första Sectech-dagen. Nu presenteras de tre produkter/lösningar som nominerats i kategoring IoT.

Bland paneldeltagarna märks Fredrik Sidhagen, vd för RCO Security Group och Kristina Madolova, Architect & Engineering Manager, Axis Communications.

2023-10-16

Beyond Security – att skapa mervärden i smarta byggnader

Tekniken som är tillgänglig för säkerhetsbranschens leverantörer kan erbjuda så mycket mer än att bara upptäcka brott och identifiera förövare. På den andra Sectech-dagen den 25 oktober diskuteras hur smart teknik kan bidra till effektivisering av arbetsflöden, lägre energikostnader, ökad lönsamhet och hållbarhet.

Per Klingvall, rådgivningschef på SSF, är en av paneldeltagarna.

2023-10-12

Debatt: Så ska branschens teknikleveranser cybersäkras

På Sectechs andra dag, den 25 oktober, arrangeras en paneldiskussion där företrädare för den fysiska säkerhetssektorn ska tala om cybersäkerhet.

Johan Holmström, en av grundarna bakom Dualtech IT, vill nu stötta säkerhetsbranschens företag när det gäller transformationen för att möta kraven som kommer med digitaliseringen.

2023-10-11

SECaaS och säkerhetsbranschens transformation diskuteras på Sectech

Säkerhetsbranschen är under förändring. Utvecklingen går mot tjänstefiering av systemleveranserna och påskyndas av den intelligenta och skalbara teknikens möjligheter. Men hur går transformationen och hur ska den gå till? Det är frågor som ligger till grund för en paneldiskussion på Stockholmsmässan i samband med Sectech den 25 oktober.

Bland paneldeltagarna märks Robert Liljeström och Jeanette Lesslie Wikström, expert från Techsverige respektive vd för Säkerhetsbranschen.

2023-10-09

Är våra säkerhetssystem säkrade när 2G/3G fasats ut 2025?

Under den andra Sectech-dagen, den 25 oktober, arrangeras en paneldiskussion klockan 14.00 som handlar teknikskiftet från 2G- och 3G-näten till 5G och hur det påverkar våra säkerhetssystem.

En IP-kamera med integrerad radar från Axis, en AI-videoplattform från Bosch och ett serverlös kameralösning från Hanwha utgör de tre finalisterna på Detektor International Award 2023.

2023-10-09

Årets tre DI Award-finalister inom kamerabevakning

Den 24 oktober presenteras vinnarna av produktpriset Detektor International Award 2023 under Säkerhetsbanketten på Stockholmsmässan i samband med avslutningen av första Sectech-dagen.

Vince Gaydarzhiev, grundare av det mångfaldigt prisbelönade Kalifornien-företaget Alcatraz AI

2023-10-02

Superhet entreprenör inom ansiktsautentisering talar på Sectech

Vince Gaydarzhiev, grundare av det mångfaldigt prisbelönade Kalifornien-företaget Alcatraz AI, ska tala på Sectech. Där ska han berätta om hur han och medarbetarna hittade en egen väg att använda ansiktet som ID-bärare för personlig passerkontroll.

Årets DIA-nominerade produkter inom ID- och passerkontroll

2023-10-02

Årets DIA-nominerade produkter inom ID- och passerkontroll

Den 24 oktober presenteras vinnarna av produktpriset Detektor International Award 2023. Det sker under Säkerhetsbanketten på Stockholmsmässan i samband med avslutningen av första Sectech-dagen.

Nu presenteras de nominerade i kategorin ID- och passerkontroll.

Internationell paneldiskussion om perimeterövervakning på Sectech

2023-09-28

Internationell paneldiskussion om perimeterövervakning på Sectech

"Perimeterövervakning – om effektiv upptäckt av intrång utan att utlösa onödiga larm" är rubriceringen på Sectechs avslutande paneldiskussion den 25 oktober. Panelen representanter är hämtade från teknikföretag i såväl Sverige som England och Belgien.

Keith Bloodworth, en av Axis-grundarna.

2023-09-25

Möt ”den okända” Axis-grundaren på Sectech

Axis är pionjären inom IP-videoövervakning och ett stycke svensk industrihistoria. De flesta i säkerhetsbranschen ser Martin Gren och den framlidna Mikael Karlsson som företagets grundare, men det finns en tredje person och han intervjuas på seminariescenen på första Sectech-dagen den 24 oktober.

Här är årets DIA-nomineringar inom larm och detektion

2023-09-25

Här är årets DIA-nomineringar inom larm och detektion

Den 24 oktober presenteras vinnarna av produktpriset Detektor International Award 2023. Det sker under Säkerhetsbanketten på Stockholmsmässan i samband med avslutningen av första Sectech-dagen.

Marknadanalytikern James McHale är en återkommande talare på Sectech-mässorna i Skandinavien.

2023-09-21

Sectech inleds med kartläggning av marknaden för säkerhetselektronik

När Sectech-mässan öppnar den 24 oktober får besökarna en inblick i statusen på den globala marknaden för elektroniska produkter och system för fysisk säkerhet.

Markus Lahtinen leder Sectech-seminarierna.

2023-09-18

Han leder Sectech-seminarierna med fokus på branschens utmaningar

Det blir många intressanta paneldiskussioner och presentationer på Sectech den 24 - 25 oktober, där teknikens möjligheter och framför allt branschens stora utmaningar utgör fokus. Som moderator ska Markus Lahtinen knyta ihop programmet.

Säkerhetsmässan Sectech – nu större än någonsin

2023-08-28

24-25 oktober: Säkerhetsmässan Sectech – nu större än någonsin!

Med 110 företag som visar de allra senaste lösningarna som säkerhetsmarknadens teknologi kan erbjuda blir årets Sectech-utställning på Stockholmsmässan den 24 – 25 oktober större än någonsin.

– Utställningsytan var fullbokad redan i juni, men trycket från företag som ville ställa ut var så stort att vi beslutade att bygga ut med åtta montrar i augusti. Det är nu bokade, berättar Deniz Baykal, AR Media Internationals projektchef för Sectech.