09-09-2022

Sverige: Stadig flere skoler får sikkerhedsvagter

Senest har en skole i byen Gävle nord for Stockholm hyret sikkerhedsvagter i en uges tid. ”Usikre situationer” er begrundelsen for tiltaget.

På søndag den 11. september går svenskerne til valg til både riksdag, kommuner og regioner. De rekordmange dødsskydninger i Sverige i de seneste par år får næsten samtlige partier til at love større sikkerhed i samfundet, hvis netop de kommer til magten.

På skoleområdet ønsker det indvandrerkritiske Sverigesdemokraterna, at skoler ved behov skal kunne trække på kommunalt ansatte sikkerhedsvagter, og flere skoler har på det seneste hyret vagter for at højne trygheden for både elever og lærere.

”Usikre situationer” for nylig har ført til, at der kom sikkerhedsvagter til Lillhagsskolan i Gävle i mandags. Vagterne bliver på skolen resten af ugen.

Ifølge skolens assisterende rektor for 7.-9. klasse, Catarina Westin, er der ingen trussel mod elever eller personale. Hun udtaler, at vagterne er der, ”fordi skolen gerne vil vise, at det er vigtigt med en tryg skole.”

Et lokalt dagblad fortæller, at en person bar kniv på skolen for et par uger siden, men dette skulle ikke være årsagen til, at vagterne er der.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk