30-06-2023

Politiet opfordrer: Registrér dit overvågningskamera

Politiet ser gerne alle private kameraer registreret i Polcam.

Mange virksomheder, foreninger eller borgere registrerer sig i politiets kameraregister Polcam. Således kan Københavns Vestegns Politi nu notere, at 3.229 overvågningskameraers placering er registreret rundt om i politikredsen. Men ifølge politiet er der mange flere private kameraer rundt omkring, som også gerne må blive registreret.

Virksomheder, myndigheder og foreninger har siden 2021 haft pligt til at registrere sig, mens det for private borgere er frivilligt.

- Registeret giver os en direkte og hurtig mulighed for at se, hvor kan vi muligvis kan finde brugbar overvågning, og det kan være af afgørende betydning i en efterforskning af alvorlige forbrydelser – især hvis hastigheden er vigtig, siger vicepolitiinspektør Søren Rye, Københavns Vestegns Politi.

Han takker alle de virksomheder og borgere, som allerede har været inde og registrere deres overvågningskameraer, og gør andre opmærksom på, at det nemt kan ske på politiets hjemmeside.

Stor stigning på tre år

I juni havde 3.229 på Vestegnen registreret sig i Polcam. Det er 467 flere end sidste år, 885 flere end i 2021 og 2.338 – eller 262 procent – flere end i 2020.

Stigningen spores i alle 11 vestegnskommuner og dermed i hele Københavns Vestegns Politis område.

- Når vi efterforsker grov kriminalitet, ser vi jævnligt, at der hænger flere kameraer i et område end dem, vi har i kameraregisteret – så jeg vil gerne opfordre til, at man hjælper os og går ind og registrerer sig via vores hjemmeside, siger Søren Rye.

Hvis man allerede har registreret sig, opfordrer vicepolitiinspektøren til, at man husker at opdatere eventuelle ændringer – for eksempel hvis overvågningen fjernes eller flyttes.

Her kan man registrere sit overvågningskamera og læse om reglerne



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk