30-12-2022

Kun få juleindbrud på Vestegnen

Antallet af indbrud i juledagene er lavere i år end sidste år. Der er blevet anmeldt 36 indbrud til Københavns Vestegns Politi i perioden fra 19. december til i dag. På samme tidspunkt sidste år, var det tal 53.

Hos indbrudsgruppen ved Københavns Vestegns Politi, siger man om tallet:

- Ethvert indbrud er ét for meget – men det er meget positivt, at antallet af Vestegns-familier der er kommet hjem til et gennemrodet hjem her i julen, er faldet i forhold til sidste år, siger lederen af indbrudsgruppen politikommissær Stefan Asmussen.

Juleindbrud opgøres i perioden 19. december til 1. januar – og her så ser antallet i år ud til at blive på niveau med Corona-året 2020, hvor tallet var 57. Tallet steg en smule i 2021 til 71, men går man tilbage til 2019, så modtog Københavns Vestegns Politi 118 anmeldelser om indbrud i juledagene. 

Det er ikke muligt at pege på en enkelt grund til, at juleindbruddene falder.

- Der har de sidste år været stort fokus på denne kriminalitetsform hos politiet – men det er kun en del af forklaringen. Der er særlig grund til at fremhæve borgerene, der hjælper deres naboer og er blevet bedre til at sikre deres bolig, siger Stefan Asmussen.

Hos Københavns Vestegns Politi har det været særligt fokus på indbrud i december, som er kendt som en ”højtid” for indbrudstyvene. Fra ugen op til jul og frem til i dag, har der været øget patruljering de steder i politikredsen, hvor efterforskning viser, at der er en særlig risiko for indbrud. En indsats der fortsætter de kommende dage.

Samtidig opfordrer Københavns Vestegns Politi borgerne til at være opmærksomme - samt at have forebyggelse for øje:

• Sikring af døre og vinduer samt solide låse. Se på boligen med tyvens øjne - hvor er de svage steder?

• Hæk og hegn bør ikke kunne bruges som skjul for tyven

• Lys - timer-styret indendørsbelysning, sensor-styret udendørsbelysning. 

• Nabohjælp er noget tyven hader

• Og så opfordrer vi vores borgeres til at anmelde mistænkelige forhold til os.






Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk