30-06-2023

Erhvervslivet hilser regeringens forsvarsbudget velkommen

Foto: DI (Stine Holbech - Forsvaret).

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om et tiårigt forlig, der investerer 143 mia. kr. i Forsvaret. Både Dansk Industri og Dansk Erhverv hilser aftalen varmt velkommen.

Regeringen og næsten alle partier i Folketinget har indgået en historisk bred aftale om et styrket forsvar. Med aftalen investeres ca. 143 mia. kr. i Forsvaret, som også betyder, at Danmark lever op til NATO-målsætningen om at anvende to pct. af bnp på forsvar og sikkerhed senest i 2030, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er et stærkt politisk signal om viljen til at værne om landets sikkerhed i en urolig tid mener Dansk Industri (DI), der derfor i den grad hilser aftalen velkommen.

- Et stærkt dansk forsvar er et samfundsanliggende, som vi alle skal tage et ansvar for, og det er vi også parate til i erhvervslivet. I DI har vi foreslået et nyskabende partnerskab mellem industri, forsvaret og dansk forskning om at løse de enorme opgaver, der venter forude, og derfor ser vi frem til en konstruktiv dialog med politikere og forsvaret om erhvervslivets rolle i opbygningen i et nyt og stærkt forsvar, siger DI's chef for forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman.

Også Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, er meget tilfreds:

- Forliget viser tydeligt, at der er politisk vilje og evne til at løfte det fælles ansvar som styrkelsen af dansk Forsvar er. Det er endvidere meget positivt, at der i forliget også ses på, at styrkelsen af Forsvaret også skal være til gavn for samfundet, herunder dansk erhvervsliv og forsvarsindustri, som i høj grad kan understøtte Forsvaret i fremtiden, når det reelle arbejde med genopretningen af Forsvarets fundament skal på plads.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk