01-08-2022

Cyberangreb er steget med 32 procent på ét år

Én ud af fire virksomheder på verdensplan blev ramt af ransomware i andet kvartal af 2022.



I andet kvartal af 2022 steg antallet af globale cyberangreb med 32 procent sammenlignet med samme kvartal i 2021. Antallet af angreb pr. uge pr. virksomhed nåede også et rekordhøjt niveau med et gennemsnit på 1.200 angreb pr. virksomhed pr. uge.

Tallene stammer fra Check Point Software Technologies' seneste rapport om udviklingen inden for cybersikkerhedstrusler.

I rapporten fremgår det, at hver fyrretyvende virksomhed på verdensplan blev ramt af ransomware i andet kvartal af 2022, hvilket er en stigning på 59 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Detail- og engroshandel er den branche, der oplevede den største stigning i ransomware-angreb, med 182 procent fra andet kvartal 2021 til andet kvartal af 2022, hvor én ud af treoghalvtreds virksomheder blev ramt hver uge. Den mest sårbare sektor er dog i statslige og militære instanser, hvor hver fjerde operation blev ramt hver uge i perioden.

Geografisk set har den største stigning i ransomware-angreb fundet sted i Latinamerika, hvor i gennemsnit hver 23 virksomheder blev ramt hver uge, en stigning på 43 procent på et år. I Europa bliver i gennemsnit hver seksogtres virksomheder ramt hver uge, hvilket dog er næsten dobbelt så højt som i Nordamerika, hvor hver hundrede og otte virksomheder bliver ramt hver uge.

Tiltag for at beskytte virksomheder mod ransomware-angreb:

Patch: Det er ikke ualmindeligt, at cyberkriminelle udnytter kendte sårbarheder til at udføre ransomware-angreb. Det er derfor vigtigt hele tiden at opdatere og patche systemer og software.

Segmentering: Ved at segmentere netværk med en stærk firewall og IPS-beskyttelse mellem netværkssegmenterne er det muligt at forhindre infektioner i at sprede sig i hele netværket.

Gennemgang: Gennemgå omhyggeligt dine sikkerhedsprodukters politikker og overvåg løbende hændelseslogfiler og advarsler.

Audits: Rutinemæssige audits og penetrationstest bør udføres på alle systemer.

Princippet om laveste privilegier: Gå ud fra, at bruger- og softwarerettigheder skal sættes så lavt som muligt. Bestem også, om alle brugere skal have lokale administratorrettigheder på deres computere, da dette giver cyberkriminelle flere muligheder til at få adgang.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk