06-07-2021

Certego solgt til Nalka Invest

Det er glædeligt, at Certego får en engageret og erfaren ejer med Nalka Invest, siger Nico Delvaux, CEO for Assa Abloy.

Assa Abloy har underskrevet en aftale om at sælge sin nordiske låsesmed-virksomhed Certego til Nalka Invest, et tyskejet svensk selskab, som primært investerer i små og mellemstore nordiske selskaber.

Certego er en markedsledende nordisk kæde af låsesmede og sikkerhedsinstallatør med over 70 kontorer og cirka 1.200 ansatte i Sverige, Finland, Norge og Danmark. Frasalget svarer til et eksternt salg for Assa Abloy på ca. 1,5 milliarder SEK.

- Det er glædeligt, at Certegos drift og medarbejdere får en engageret og erfaren ejer med Nalka Invest, som giver virksomheden et nyt hjem og skaber fremtidige muligheder, siger Nico Delvaux, Assa Abloys CEO.

Neil Vann, Executive Vice President for Assa Abloy og leder af EMEIA-divisionen, som inkluderer Certego, kommenterer også aftalen:

- Tendenser i markedet for sikringsinstallationer, herunder behovet for at kunne tilbyde et omfattende udvalg af forskellige løsninger, har fået os til at revurdere fordelene ved at fortsætte med at eje og drive Certego. Vi er nået til den konklusion, at en frasalg vil gøre det muligt for EMEIA at fokusere sine ressourcer på kerneforretningen. Jeg er overbevist om, at Nalka Invest vil tage Certego til det næste niveau i selskabets udvikling, og jeg ønsker dem og Certego held og lykke, siger han.

Transaktionen vil fremover have en positiv effekt på koncernens driftsmargin.

Handlen kræver opfyldelse af sædvanlige betingelser og forventes afsluttet i tredje kvartal 2021.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk