02-02-2022

Nu kan du være med til at bekæmpe narko

- Jeg opfordrer alle, som går rundt med en god idé, til at sende os en ansøgning, siger politidirektør Kim Christiansen.

Har du en idé til en stor eller lille aktivitet mod narkotika, så kan du lige nu søge om penge til at realisere det. Københavns Vestegns Politi bestyrer nemlig en fond, som uddeler legater til kampen mod illegale stoffer, misbrug og et ødelagt liv.

Forgiftning, psykiske lidelser, sygdom og død. Konsekvenserne efter brug af ecstasy, kokain, heroin, cannabis og andre forbudte stoffer efterlader hvert år et sørgeligt spor af menneskelig ulykke i sundhedsstatistikkerne.

Har du lyst til at gøre en indsats mod narkotika, og har du en god idé til et arrangement, en kampagne eller andre aktiviteter rettet mod stoffer, misbrug eller afhængighed? Så kan du lige nu søge økonomisk hjælp hos Ejner Christian Christensens Fond mod narko.

Fonden uddeler i dette forår omkring en halv million kroner til foredrag, kurser, oplysningskampagner og andre projekter, som aktivt bidrager i kampen mod narkohandel.

- Politiet bekæmper euforiserende stoffer hver dag, og med fonden kan vi også hjælpe gode kræfter i lokalsamfundet i gang med andre narkobekæmpende aktiviteter, siger fondens formand Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi.

Hidtil har fonden støttet større forebyggende projekter, der på forskellig vis arbejdede med at få børn og unge til at vælge et liv uden narkotika og kriminalitet. Men fonden kan også give legater til mindre aktiviteter som for eksempel et kursus, en filmaften, et idrætsarrangement, et teaterstykke eller et foredrag på skoler og uddannelsesinstitutioner, i ungdoms- og sportsklubber eller i foreninger.

En aktivitet mod narkotika tolkes nemlig ret bredt, tilføjer politidirektøren:

- Jeg opfordrer alle, som går rundt med en god idé, til at sende os en ansøgning, siger Kim Christiansen.

Du kan læse mere om fonden og søge her: www.politi.dk/kbhvfond.

Sidste ansøgningsfrist er 29. april 2022.

Hør mere og få hjælp til din ansøgning

Før ansøgningsfristens udløb afholder Københavns Vestegns Politi et informationsmøde om fondens formål og gennemgår ansøgning og budget.

Interesserede er velkomne til at møde op, høre mere og stille spørgsmål, og ansøgere kan få hjælp med ansøgningen.

Det er frivilligt for ansøgere at deltage i mødet, og alle ansøgninger bliver vurderet på lige fod af fondsbestyrelsen efter deadline den 29. april.

Informationsmødet holdes torsdag den 7. april 2022 fra klokken 17 til 19 på politigården i Albertslund, Birkelundsvej 2. Tilmelding senest 1. april til fondens sekretariat via mail: kbhv-presse@politi.dk.

Ejner Christian Christensens Fond

Ejner Christian Christensen fra Ishøj testamenterede omkring 4,7 millioner kroner til Københavns Vestegns Politi til bekæmpelse af narkohandel, og politikredsen oprettede en fond til uddeling af legater i overensstemmelse med hans ønske.

Fondens bestyrelse består af Københavns Vestegns Politis politidirektør, chefpolitiinspektør, stabschef samt den borgmester, som er næstformand i kredsrådet.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk