Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech DENMARK

Copenhagen


Nyheter

2020-12-29

2001 – Sectech introduceras

Sectech-eventet som arrangeras i Stockholm, Köpenhamn och Oslo/Lilleström fyller 20 år 2021. Det allra första Sectech-eventet ägde rum den 2 – 3 oktober 2001. Platsen för evenemanget var Quality Globe Hotel i Stockholm.


Närmare 1200 besökare kom till det första Sectech-eventet.

Lanseringen av mäss- och seminarie-eventet Sectech var resultatet av ett joint venture med Stockholmsmässan där de två parterna beslutade att det kompakta eventet skulle gå vartannat år i samtliga skandinaviska huvudstäder. Den ordningen har följts fram till i år då pandemin gjort att årets Sectech Danmark fått flytta fram 2021, och att Sectech Norge 2021 fått flytta fram till 2022.

Konceptet fanns färdigt
AR Media hade redan ett mässkoncept med namnet Sectech vilande när Stockholmsmässan frågade om de tillsammans skulle göra ett mässevent i Danmark.

– Det var vi inte särskilt sugna på eftersom vi inte hade bearbetat den säkerhetsmarknaden och kände att vi inte hade tillräckliga resurser att backa upp eventet marknadsföringsmässigt, minns Lennart Alexandrie.

– Däremot hade vi både en norsk version av tidningen Detektor och Securityworldhotel.com. Så hade vi förstås samma medier för den svenska marknaden, så det fick bli en kompromiss. Den innebar att vi gör Sectech i Danmark om vi också tar oss an att arrangera Sectech i Sverige och Norge tillsammans med Stockholmsmässan.Så fick det bli.

Anpassade fackmedierna
För att möjliggöra långsiktig marknadsföring slogs Detektor Norge samman med Detektor Sverige och en dansk sektion adderades till tidningen som därmed blev trespråkig och började distribueras i alla tre länderna under namnet Detektor Scandinavia

– Samtidigt som skapade vi en dansk marknadsedition till Securityworldhotel.com så att vi 2002 skulle kunna locka besökare och utställare till eventet i Köpenhamn.

Annonseringen för eventet i såväl Detektor som Securityworldmarket.com var massiv i dessa medier under de första åren.

Överträffade förväntningarna
Premiäråret 2001 blev en succé. Målet var 1000 besökare under två dagar och i verkligheten noterades 1178 personentréer till eventet och de 40-tal utställande företagen. Av besökarna utgjorde vd:ar och företagsledare 31 procent, säkerhetskonsulterna utgjorde 18 procent och installatörerna stod för 15 procent. Därutöver besöktes eventet av säkerhetschefer (12%) och säkerhetssamordnare (11%) samt IT-säkerhetsansvarige (3%) och poliser (3%).

Störst intresse hos besökarna var det kring CCTV (35%), följt av Integrerade system (34%), larm (18%) och passersystem (13%).

Nya aktörer
Öppningskonferensen om ”de nya aktörerna”, det vill säga företag som hade sina kärnverksamheter i andra branscher, men som nu sneglade allt mer på säkerhetsmarknaden. Här fanns Skanska, ABB och If Alarm representerat. På konferensen berättade deras representanter, Håkan Darlöf (Skanska), Jörn Dölving (If Alarm) och Bruno Karlsson (ABB), om sin repektive approach på säkerhetsmarknaden.

I den avslutande debatten trädde säkerhetsbranschens representanter, bland annat Juan Vallejo, då vd för Securitas Sverige, men också Falk Tekniks vd Peter Sääf och chefen för branschorganisationen Swesec, Leif Ahnström, som tidigare gjort sig ett namn som poliskommissarien som införde A– och B-larm (verifierade larm) på säkerhetsmarknaden.

Skriv ut Skriv ut  

Utställarinfo
Entrésponsor

Video
Det bedste fra Sectech København


Höjdpunkterna från Sectech 2021Mediapartner
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2018 AR Media International AB Ett arrangemang av: