Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech DENMARK

Copenhagen

Registrering
Registrera dig online innan du kommer till Sectech!

Entré för besökare
Registrera dig gratis och skriv ut din badge. Fackmässa. Barn under 15 år endast i vuxens sällskap.


Nyheter

2019-11-18

Robotar, antidrönarsystem och AI-kameror – imorgon öppnar Sectech!

Smart säkerhetsteknik utgör en allt viktigare verktygslåda för brottsbekämpare. Med artificiell intelligens (AI) kommer säkerhetssystemens precision att förbättras ytterligare samtidigt som användningsområdena utökas.På Stockholmsmässan arrangeras Sectech den 19-20 november. Här ges flera exempel på hur smart teknik kan göra skillnad – både vid proaktivt och reaktiv brottsbekämpning. Dessutom utses ”Årets Trygghetsambassadör” på Säkerhetsbanketten som avslutar den första mässdagen.

Sectech på Stockholmsmässan den 19 – 20 november är ett unikt evenemang, med seminarier och utställning som fokuserar helt på säkerhetstekniken och teknikbaserade tjänster.

Sectech är en unik mässa med sitt fokus på möjligheterna som tekniken ger för att trygga den fysiska säkerheten hos företag samt offentliga verksamheter och platser. I år ser produktutbudet sensationellt bra ut,

Ronderande robotväktare
Exempelvis visas Securitas Turing, en kompakt robot som tar sig fram överallt. Roboten är utrustad med en HD-kamera inklusive intelligent videoanalys och ligger online mot Securitas Operation Center för direkt insats vid larm eller assistans. Den kan patrullera på egen hand, men fungerar också som ett effektivt transportmedel för väktare i tjänst. I Securitas monter kan besökare få prova hur det är att patrullera som en väktare med robot.

Anti-drönarsystem

Stanley Security visar sitt koncept för hur man detekterar och avvisar drönare. Validrone, upptäcker och positionerar drönare och dess pilot på avstånd upp till tre kilometer. Detekteringen sker via avlysning av radiokommunikationen mellan drönaren och pilotens drönarkontroll.

Vid detektering skickas positionsdata från sensorerna till en server som visualiserar drönare och pilot på en översiktsbild på siten i en videoström så att operatören i Stanley Securitys larmcentral som vidtar åtgärder enligt kundens instruktion.

AI-kamerasystem från Kina
Bland utställarna märks också Hikvision, världens största tillverkare av utrustning för kameraövervakning. Den kinesiska koncernen, vars omsättning uppgick 2018 till 7 miljarder US-dollar, satsar enorma resurser på artificiell intelligens (AI) och system med ansiktsigenkänning. Vad företaget visar på Sectech återstår att se.

Även Kinas näst största kameraövervakningsföretag, Dahua, finnas representerade med AI-kameror via sin svenska distributör Teletec.

Alla världsledare på plats
Överhuvudtaget är kamerasystemen väl representerade och dessutom presenteras stora nyheter. Som exempel blir det premiärvisning av Bosch nya superkamera MIC IP Ultra 7100i, den första miljötåliga och vandalskyddade PTZ-kameran med UDD-upplösning (4K) och inbyggd videoanalys. Denna utomhuskamera kan både detektera och kategorisera rörliga objekt även när den panorerar, tiltar eller zoomar. 

Tyska Mobotix finns också på plats med en helt ny platform  för sina videoövervakningsprodukter och nätverkskameran Mobotix M73 som har ett modulsystem som möjliggör en anpassad kombination av upp till tre optiska och funktionella moduler. Det betyder att kameran kan kombinera olika optiska sensorer (natt/dag/termisk med audio (ljud), IR-ljus eller multisense-moduler.

Även det svenska Canon-ägda nätcverksföretaget Axis Communications finns på plats, men inte bara med sine IP-videoprodukter utan också sin nätverksläsare för passerkontroll med inbyggd kamera och tvåvägskommunikation.

IoT och Cyberrsäkerhet
Mycket av vad som visas på Sectech kommer också handla om integration och IoT-lösningar (IoT=Internet of Things), baserade på öppna plattformar. Det kommer därför också talas en hel del om cybersäkerhet.

– Nu har säkerhetssystemen flyttat in i nätverket så det är inte så konstigt att cybersäkerhet fått en mycket hög prioritet hos tillverkare, systemintegratörer och beställare. Allt som kopplas upp utgör ju en risk, kommenterar Lennart Alexandrie.

Unikt evenemang
Sectech på Stockholmsmässan den 19 – 20 november är ett unikt evenemang, med seminarier och utställning som fokuserar helt på säkerhetstekniken och teknikbaserade tjänster. Trots att exponeringsytan är begränsad till små standardmontrar finns inte bara Sverige-eliten på plats utan också de världsledande teknikleverantörerna inom kameraövervakning, larmsystem samt ID- och passerkontroll.

– Vi vill ha ett evenemang där stora och små företag kan ställa ut på samma villkor och därför erbjuder vi bara färdiga montrar, sex eller tolv kvadratmeter. Vi vill att innehållet ska vara i fokus, inte marknadsföringsresurserna, menar Lennart Alexandrie.

Även storleken på utställningens totalyta är fridlyst. Mässan har varit utsåld sedan i juni, ändå har arrangörerna inte byggt ut för att ge plats för fler än de redan bokade 104 utställarna.

– Kvalitet framför kvantitet är vår devis. Mässan ska ge besökarna en överblick av vad den befintliga säkerhetstekniken befinner sig, vad kan den och vilka begränsningar har den? Men framför allt vill vi ju att besökarna ska hitta lösningar som kan öka tryggheten och säkerheten i företag, offentliga verksamheter och platser, konkluderar Lennart Alexandrie.

Skriv ut Skriv ut  
Entrésponsor

Video
Så ser branschen på trenderna inom säkerhetsteknik 2023


Sectech Sverige 2023



Mediapartner
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2018 AR Media International AB Ett arrangemang av: