20-02-2023

Ukrainske soldater får dansk træning i bykakmp

Ukrainske soldater træner bykamp under kyndig vejledning fra danske instruktører. Foto: Forsvaret

I England fortsætter danske instruktører med at træne ukrainske soldater, så de kan gøre størst mulig forskel i kampen mod russerne.

Forsvarskommandoen oplyser, at sidste uges træning i England primært stod i bykampens tegn, og de danske instruktører trænede de ukrainske soldater i alle facetter af kamp i by. Først på ugen blev ”Tactical Exercise” afsluttet, gik direkte over i ”Urban Exercise” for at afslutte med at overgå til ”Defensive Exercise” i weekenden. De danske instruktører har travlt med at forberede den bedst mulige træning til de ukrainske soldater, og der arbejdes hårdt for at give hver soldat de bedste forudsætninger for at overleve på kamppladsen.

På Urban Exercise blev der trænet standardreaktioner over for fjendens kampmidler i by, indbrud i bygninger og rensning af rum. Den første dag startede med træning af enkeltmand, hvor dag to og tre blev gennemført i hold og grupper. På sidste dag blev der gennemført ”Battle Lanes” hvor læringen fra den Taktiske Sanitetsuddannelse blev anvendt i et taktisk scenarie i byen. De ukrainske grupper blev stillet for en taktisk opgave, og under udførelsen skulle de håndtere både fjenden og sårede soldater. De danske instruktører tilbagemeldte efter hver gennemførelse, hvorefter den ukrainske gruppe kunne prøve igen på en ny handlebane.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk