Sectech SWEDEN
24-25 Oct, 2023
Stockholmsmässan
Sectech DANMARK

Copenhagen






Nyheter

2022-01-17

Lettere korona-restriksjoner for et vellykket Sectech i Norge

Den 9-10 mars 2022 er det Norges tur, da arrangeres Sectech Norway på Nova Spectrum i Lillestrøm, like utenfor Oslo.

På torsdag kunne Norges statsminister Jonas Gahr Støre melde om lettelser når det gjelder korona-restriksjoner.

– Det er et godt tegn. Vi håper at smittesituasjonen fortsetter å forbedres i Norge, sier Deniz Baykal i AR Media International, og som er prosjektsjef for Sectech.

Sectech Norway skulle egentlig ha blitt arrangert i 2021, men fikk flyttes til den 9 - 10 mars 2022.

Det er rekordinteresse for Sectech på Nova Spectrum den 9-10 mars. Med cirka 60 utstillere er utstillingen større enn noensinne.

– Riktig moro. Det er i tillegg en bra miks, både når det gjelder hvilke teknologier som er representert og hvilke land de kommer ifra, sier Lennart Alexandrie, utgiver i AR Media, og som er ansvarlig for seminarene.

Pandemiens ulike smittespredningssituasjoner har virkelig skapt usikkerhet rundt sikkerhetsmarkedets arrangementer, både i Skandinavia og i resten av verden.

Sectech i Sverige ble en suksess
I høst ble Sectech arrangert både i Stockholm og i København, med bare en måneds intervall. I Sverige var covid-situasjonen i slutten av oktober relativt stabil og sikkerhetsarrangementet ble en stor suksess, som lokket over 3000 sikkerhetsprofesjonelle (besøkere og utstillere) til Stockholmsmässan.

– Det var helt fantastisk. Så mye folk og en så positiv atmosfære. Det ser jeg gjerne igjen når Sectech arrangeres i Norge, sier Deniz Baykal.

Sectech i Danmark ble hardt rammet
På Sectech i Danmark den 1-2 desember 2021 var situasjonen helt omvendt. Smitten var på dramatisk oppgang og dagene før arrangementet skulle starte gikk den danske regjeringen ut med nye, skarpe restriksjoner, noe som ledde til at mange påmeldte besøkere holdt seg hjemme.

– Basert på de mange besøksregistreringene uken før arrangementet har vi beregnet at den tilstrammede pandemisituasjonen ledet til at vi gikk glipp av rundt 400 besøkere. Spesielt langveis besøkende, sier Deniz Baykal, som også nevner det kraftige snøværet som dro inn over Danmark og København under natten før åpningsdagen og som hun mener også påvirket besøksantallet negativt.

– Med dette i tanken skal vi nok være litt fornøyd med at over 500 besøkere likevel fant veien til messen disse to dagene, konkluderer hun.

Dette gjelder i Norge
Selv om man i Norge har bestemt å lette på restriksjonene mot covidsmitte finnes det selvsagt fremdeles restriksjoner, eksempelvis krav på bruk av munnbind i blant annet kollektivtrafikk og i taxi. Det finnes også en nasjonal anbefaling/krav på å bruke munnbind i andre situasjoner på offentlig sted hvor det er mye folk og vanskelig å holde minst én meters avstand. Om man ikke kan holde avstand, er munnbind et krav.

Tror på et sterkt Sectech-arrangement
For seminarene på Sectech (og andre arrangement) gjelder maks 200 personer sittende med 1 meters avstand.

– Vi er glade for at det går i riktig retning. Det ser lovende ut for Sectech i Norge og vi håper og tror at sikkerhetsmessen kan bli minst like vellykket som den var i 2019, sier Sectechs prosjektsjef, Deniz Baykal.

– Men selvsagt må vi forholde oss til de anbefalinger og krav, samt å følge alle restriksjoner som gjelder ved det aktuelle tidspunkt. Menneskers helse skal prioriteres. Vi kommer løpende til å informere både besøkere og utstillere om hva som gjelder, kommenterer hun avslutningsvis.

Skriv ut Skriv ut
| Mer

UTSTILLERINFORMASJON

Entrésponsor
Video
Så ser branschen på trenderna inom säkerhetsteknik 2023


Sectech Sverige 2023



Mediapartners:
Aktuell Sikkerhet SecurityWorldMarket


© 2024 AR Media International AB Privacy policy Sosiale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AV: