Siemens teknik overvåger verdens første 3D-printede kontorbygning

Verdens første kontorbygning lavet af en 3D-printer har for nylig slået dørene op i Dubai. Teknik fra Siemens står for bygningens adgangs- og overvågningssystemer, som er integreret i bygningens centrale platform for bygningsautomation. Photo: Dubai Future Foundation Reference No: IM2016060782BTEN

Verdens første kontorbygning lavet af en 3D-printer har for nylig slået dørene op i Dubai. ”Office of the future”, er 20 meter høj, 120 meter lang og 40 meter bred og er opført i nærheden af Emirates Towers i Dubai. Teknik fra Siemens står for bygningens adgangs- og overvågningssystemer, som er integreret i bygningens centrale platform for bygningsautomation. Teknikken giver lave driftsomkostninger og reduceret energiforbrug.

- Vi er stolte over at deltage i dette banebrydende projekt og støtte Dubais Smart City-strategi ved at bidrage med det seneste nye inden for intelligent, digitaliseret ejendomsautomation og kontrol, siger Matthias Rebellius, adm. dir. for Siemens Building Technologies.

De vigtigste komponenter i "Office of the Future" er integreret ved hjælp af bygningsautomations-platformen Siemens Desigo CC. Platformen muliggør central kontrol og optimering af bygningens tekniske infrastruktur, overvågning, luftkonditionering og adgangskontrolsystem. En skræddersyet platform viser status for de forskellige systemer i realtid, hvilket gør at operatørerne nøje kan overvåge og styre bygningens funktioner.

"Office"-konceptet bruger et videoovervågningssystem med HD-kameraer og adgang via webbaserede applikationer og klienter, og et ADK-system baseret på biometri og smart cards. Siemens har også leveret brandsikringsteknik til detektering, alarmer og styring, inklusive multi-sensordetektorer, som kan tilpasse sig foranderlige miljøer, analysere signaler for falske alarmer og sikre mod risici såsom kuldioxid i luften. Systemet kan også analyseres, vurderes og diagnosticeres på afstand for mere effektivt vedligehold.

Desigo CC kan også bruges til at håndtere systemer for varme, ventilation og luftkonditionering, kraftforsyning, belysning og solafskærmning. Komponenter kan tilføjes efter behov, og systemet passer til mange forskellige typer af bygninger. Rundt om i verden har installationer med Desigo CC ført til reducerede driftsomkostninger med op til 20 procent.