Tryg blåstempler DNA-væske


DNA-væske på computer set i ultraviolet lys. Foto: Selecta DNA.

Meget tyder på, at indbrudstyvene tænker over den mangelfulde sikring af de danske hjem, ligesom de ikke frygter, at politiet kommer susende med fuld udrykning, hvis de bryder ind i en villa eller en lejlighed. Det skriver Berlingske.

»Laver vi til gengæld et røveri nede i Brugsen, kommer der tre vogne med hunde og hele skidtet. Det er forskellen,« forklarer Robert Nyborg, der for mange år siden stod bag flere hundrede indbrud, som han efter eget udsagn finansierede sit daglige kokainog heroinmisbrug med.

De seneste 18 år har Robert Nyborg hverken taget stoffer eller begået indbrud, og i dag har han sit eget vagtfirma. Men hvis han stadig havde været indbrudstyv, er han overbevist om, at Trygs nye DNA-mærkning ville få ham til at holde sig væk fra de huse, hvor mærkningen bliver brugt.

»Tyve er lidt dumme, så der er lige nogen, som skal ind og sidde i spjældet for det, før det får den store effekt. Men på længere sigt tror jeg, at det vil skræmme folk væk, fordi de kan blive sammenkædet med gerningsstedet. Så tager tyven hellere nabohuset, som ikke skilter med DNA-mærkning. Bare ordet DNA er noget, tyve frygter rigtigt meget,« siger han til Berlingske.

»At undgå indbrud er en delmængde af mange ting. Vinduer, låse og døre skal være stærke, eventuelt kan man installere en alarm, og det skal i det hele taget være svært at bryde ind. Yderligere kan man signalere til tyven, at »hvis du kommer ind, så har jeg markeret mine ting med DNA, så politiet kan identificere mine ting, hvis de finder dem hos dig eller dem, som du har solgt dem til,« siger Charlotte Nolsøe Gøttler, der er udviklings-og forebyggelseschef i Tryg.

Kilde: berlingske.dk