Sony lancerer sine 4K sikkerhedskameraer i Europa


Sony SNC-VM772R

Det nye sikkerhedskamera kombinerer den imponerende 4K-opløsning med en 1,0-type Exmor R CMOS-billedsensor til at forbedre optagelserne under ringe lysforhold med kraftigt baglys på objektet, optimerer båndbredden og muligheden for intelligent scene capture til at give den bedste billedkvalitet.

Det gør det nye kamera ideelt til overvågning af byrummet samt af transport- og trafikområder. 4K-teknologien giver mulighed for at optage objekter med 4 gange Full HD-opløsning (1080p). Med de exceptionelle detaljer i 4K-teknologi kan sikkerhedsfolk udvide deres overvågningsområde og stadig opdage, forstørre og undersøge de mindste dele i et område, som et ansigt eller en bil-nummerplade – alt sammen med et enkelt kamera. SNC-VM772R kombinerer fordelene ved øget sigtbarhed ogreducerede systemomkostninger med fleksibel og nem installation for kunden.

Sony har inden introduktionen af det nye 4K-kamera udviklet flere teknologier for at løse en række udfordringer. Man har således forbedret sigtbarheden og lysfølsomheden samt reduceret behovet for den nødvendige båndbredde, der kræves for at håndtere store 4K-filer. Højere billedopløsning har tidligere gået ud over følsomheden under ringe lysforhold. Men det nye SNC-VM772R bruger en 1,0-type 20MP Exmor R-sensor og er derfor i stand til at give 0,1 lx følsomhed, der betyder klare billeder i både lys og mørke.

Ved optagelse af et baggrundsbelyst objekt fordobles kameraets lysfølsomhed, mens en indbygget infrarød (IR)-lyskilde forbedrer optagelserne under svagt lys og i nattetimerne, så man forbedrer sigtbarheden på længere afstande. I brede overvågningsområder er der ofte forskellige lysforhold i løbet af dagen og natten. Her har SNC-VM772R et 90 dB dynamic range og 30 fps, der giver klare og skarpe billeder med bedre sigtbarhed og genkendelse.

Endelig er en 20MP 2,9 gange motoriseret zoom-optik matchet med billedsensoren for at maksimere videoopløsningen. Objektivet er udstyret med optisk billedstabilisering, så man kan optage billeder med lav forvrængning.

"4K er den nye videosikkerhedsstandard," udtaler Katsunori Yamanouchi, der er vice president for Sony Professional Solutions Europe.

"Men 4K imaging handler om mere end blot øget opløsning. Det er også at udvide overvågningskameraernes potentielle  anvendelsesområder, så sikkerhed og overvågning ændres. Den øgede opløsning dækker et større område, forbedrer situationsfornemmelsen og sikrer, at intet overses. Disse fordele hjælper sikkerhedsbranchen med at reducere installations- og driftsomkostningerne, fordi færre kameraer er nødvendige i et specifikt område."