"PTZ-kameraets afløser" demonstreres live på sikkerhedsmesseFredericia-baserede Scanview er skandinavisk distributør af Dallmeier og spår Panomera et godt marked
hos havne- og lufthavnsmyndigheder, bygge- og anlægsvirksomheder, politiet, fodboldklubber og andre med behov for at sikre større arealer og afdækning af ulovlig indtrængen og kriminalitet.
 
- Ved videoovervågning af store områder som et parkeringsareal eller et sportsstadion opsætter man normalt mange HD-kameraer. Med Panomera behøver vi måske kun at installere ét kamera. Kameraets unikke konstruktion med flere objektiver gør det muligt at bevæge sig ud på meget lange afstande uden den mindste pixelering eller uklarhed i billederne, siger Key Account Manager hos Scanview Carsten Justesen, der ikke tøver med at kalde det nye kamera for PTZ-kameraets afløser.
 
- Man kan også kalde det den ultimative kombination af PTZ-kameraet* og knivskarpe megapixel-kameraer. Resultatet er en ekstrem detaljerigdom og let identifikation af personer og nummerplader på op til flere hundrede meters afstand.  Panomera-teknologien er baseret på, at flere objektiver i kameraet optager hvert sit billedudsnit. Et objektiv filmer hele området, mens de øvrige fokuserer på hvert sit område i billedet. Hvor konventionelle kameraer med høj opløsning typisk er begrænset til to billeder pr. sekund, optager Panomera hele 25 billeder pr. sekund. Og hvor overvågning normalt foregår med en opløsning på 3-5 megapixel, svarer Panomeras opløsning på eksempelvis 134 meters afstand til et 69 megapixel-kamera, forklarer Carsten Justesen.
 
Panomera indgår allerede nu i stadionsikkerheden på nogle af Tysklands største arenaer, blandt andre Signal Iduna Park Dortmund med plads til over 80.000 tilskuere og Olympiastadion Berlin. Og Allianz Arena München er på vej.
 
Scanview forventer, at udbredelsen af løsninger til det danske og skandinaviske marked vil udgøre en stor del af firmaets vækst i de kommende år.

*PTZ står for Pan-Tilt-Zoom og bruges om styrbare kameraer med bevægelige objektiver, som kan zoome.