Lovforslag kan give overskuelige regler for tv-overvågning


Med den nuværende lovgivning skal man både kende til lov om tv-overvågning, Persondataloven og Straffeloven, før man er klar til at tv-overvåge lovligt, og det er en af grundene til, at så få har styr på reglerne for tv-overvågning, forklarer SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen.

”Hvordan skal man som lægmand vide, hvor mange steder man skal lede? Der er ingen henvisninger eller logisk sammenhæng, og derfor har vi i branchen i årevis ønsket os en samlet lovgivning,” siger han.

Det ønske kan være på vej til at gå i opfyldelse. Det fremgår nemlig af det nye lovforslag at hele kapitel 6 a i den nuværende persondatalov skal flyttes til lov om tv-overvågning. Kapitel 6 a indeholder alle de særlige bestemmelser for data indsamlet med tv-overvågning, og med en flytning af kapitlet vil man være kommet et langt stykke ad vejen.

Selvom Kasper Skov-Mikkelsen glæder sig over, at ministeriet har lyttet til branchens ønske, er han dog ikke helt tryg, før han ser den samlede, endelige løsning.

”Hvis forslaget om at flytte kapitel 6 a af en eller anden grund ikke bliver vedtaget eller fortabes i de mange andre opgaver i forbindelse med forordningen, så står vi altså uden særlige regler for behandling af tv-overvågningsbilleder, og så har hele branchen alvorlige udfordringer,” fortæller han.

Derfor vil SikkerhedsBranchen nu gøre sit, for at ministeriet og politikerne forstår betydningen af, at ændringen gennemføres.