Messekonference stiller skarpt på sikkerhedskameraet

Der er fokus på sikkerhedskameraerne på Security User Expo.

Bortset fra selve udstillingsdelen vil Security User Expo også bestå af et konferenceprogram med temaer, der interesser indkøbere af -og beslutningstagere indenfor - sikkerhed. Messen byder på tre åbne minikonferencer afholdt på en scene midt i udstillingsområdet. Minikonferencerne varer maks. to timer og er åbne og gratis for alle messebesøgende. Titlerne på de tre minikonferencer er ”Terror – og hvordan sikrer vi os mod den?”, ”Tryghedskameraets dag” og ”Internet of Things (IoT) og sikkerheden”.

Tryghedskameraets dag
Denne populære halvdagskonference afholdes en gang om året på skift mellem Security User Expo og den lidt mindre Sectech-messe. Med inspiration fra en tilsvarende konference i Stockholm tager Tryghedskameraets dag de mest aktuelle problemstillinger omkring videoovervågning op til behandling og diskussion. Hovedemner på efterårets Tryghedskameraets dag vil være Videooanalyse, Datasikkerhed og Registrering af kameraer i København.

Videooanalyse – hvad kan dagens intelligente kameraer egentlig? Paneldiskussion.
Kameraovervågningssystemer vil indeholde stadig mere avanceret videoanalyse. Teknologien er forfinet og blive stadig mere pålidelig, hvilket har øget efterspørgslen. Med videoanalyse bliver sikkerhedssystemerne mere proaktive. Denne paneldiskussion belyser, vad overvågningskameraet model 2017 er i stand til. Hvordan kan de ”intelligente” kameraer hjælpe os i kampen mod kriminalitet og terror? Hvilke kommercielle fordele kan kameraer med videoanalyse bidrage til? Hvad er Deep Learning, og hvordan kan den teknik bidrage til yderligere fordeler for individer, erhvervsliv og samfund?

Paneldeltagere: Anders Karlsson, Bosch; Michael Kragh, Avigilon; Michael Hygild Sørensen, Hikvision, og Björn Callenfors, Axis.

Kameraovågningssystemer og datasikkerhed – hvordan kan det blive bedre?
Vi lever en tid med Internet of Things (IoT), hvor stadig mere teknik bliver opkoblet og arbejder sammen for at give merværdi i form av effektivitet, bekvemmelighed og sikkerhed. Men hver opkoblet enhed indebærer også en risiko for indtrængen i netværket. Det gælder også sikkerhedskameraer, encodere och NVR-enheder. Flere cyberangreb er begyndt med, at enheder i kameraovervågningssystemer er blevet kapret og derefter brugt til spredning af malware. Hvordan sikrer man sikkerhedssystemernes enheder mod indtrængen? Hvad kan sikkerhedsbranchens aktører gøre for at bidrage til større datasikkerhed?

Paneldeltagere: Anders Karlsson, Bosch; Michael Kragh, Avigilon; Michael Hygild, Hikvision, og Björn Callenfors, Axis.

Registrering af kameraer i København – hvordan går det?
Københavns Politi har i et år kørt en forsøgsordning med registrering af kameraer i hovedstadskredsen. Registret skal lette arbejdet for Politiets efterforskere ved at gøre adgangen til tv-overvågningsbilleder nemmere. Tryghedskameraets dag følger op på erfaringer fra registrets første leveår, og vi får forhåbentlig et indblik i registrets fremtid.

Taler fra Center for Cyberkriminalitet.

Moderator på Tryghedskameraets dag vil være Anders Kjerulff, videnskabsjournalist på Radio 24/7.