14-11-2022

Ukrainske rekrutter har afsluttet dansk træning

Ukrainsk soldat på skydebane på en af træningens sidste dage. Foto: Simon / Forsvaret

Træningen af det første hold ukrainske rekrutter i Storbritannien er nu afsluttet. Gennem de sidste fem uger er de blevet undervist i militære færdigheder af danske instruktører.

Omkring 200 ukrainske nyuddannede soldater er nu rejst hjem til Ukraine efter fem ugers træning som rekrutter i britiske øvelsesterræner, oplyser Forsvarskommandoen. Siden begyndelsen af oktober er ukrainerne blevet trænet og uddannet i helt grundlæggende soldaterfærdigheder af instruktører fra Forsvaret.

- Læringskurven hos ukrainerne har været stejl, og efter fem ugers træning er ukrainerne gået fra at være rekrutter til soldater og har nået et rigtigt fint træningsresultat. Igennem hele træningsforløbet har ukrainerne haft en meget høj moral og har været meget motiverede for at tage imod den undervisning, som vores instruktører har tilbudt dem, siger Michael Frandsen, der er chef for Forsvarets uddannelsesstøtte til Ukraine.

De ukrainske rekrutter har fået træning i våbenhåndtering og førstehjælp, ligesom de har gennemført et forløb om krigens love. Ukrainerne har også været i felten, hvor de har lært at klare sig i naturen og kæmpe og forsvare sig.

Træningen af de ukrainske soldater er ledet af Storbritannien sammen med en stribe vestlige lande. I alt bliver 10.000 ukrainere uddannet i løbet af seks måneder.

Forsvaret forventer at deltage i uddannelsen af endnu et hold ukrainske rekrutter i 2023, oplyser Forsvarskommandoen.




Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk