24-05-2022

Danske soldater deltager i stor estisk øvelse

Danske soldater på øvelse i Estland. Foto: Nikolaj Thide / Forsvaret

I disse dage deltager de danske soldater, der er udsendt til Estland på NATOs eFP-mission, i en stor, estisk øvelse med over 15.000 estiske og internationale soldater.

De danske soldater i Estland er efterhånden godt øvet i at træne sammen med deres britiske, franske og estiske kollegaer. I disse dage gennemføres den største øvelse i nyere tid i Estland, øvelsen Hedgehog, oplyser Forsvarskommandoen.

Øvelsen er Estlands største beredskabsøvelse med over 15.600 deltagende soldater, hvor omkring halvdelen kommer fra den estiske reservestyrke, 2.500 værnepligtige og 2.000 soldater fra den stående estiske hær samt ca. 4.500 soldater fra NATO og allierede.

Danskerne indgår i øvelsen som en den af den britiskledede eFP Battlegroup. Battlegroupens opgave er at agerer fjender over for de estiske styrker, der er samlet i den sydlige del af Estland, hvor denne del af øvelsen gennemføres i perioden fra den 21. til 26 maj. EX Hedgehog omfatter endvidere skarpskydninger i øvelsesterrænet omkring Tapa og en stor amerikansk landsætning på øen Saaramaa.

Formålet med øvelsen er, at Estland får trænet sine reservestyrker sammen med både Estlands stående styrker og med NATO-styrkerne, der befinder sig i Estland. Sammenlagt vil der ifølge Forsvarskommandoen deltage over 4.000 internationale styrker fra diverse NATO- og nabo-lande.



Leverandører
Ændre marked
Tilbage til toppen
Luk